на живо

Осем души с обвинения за смъртта на фена на "Ботев" Тоско Бозаджийски

Двама от тях са в ареста, шестима - с парична гаранция

btvnovinite.bg

Повече от година след смъртта на привърженика на футболния "Ботев" Пловдив - Тоско Бозаджийски, в Солун, прокуратурата в гръцкия град повдигна обвинения на 8 души. 

Българският запалянко беше пребит и прегазен след дербито между ПАОК и "Арис" през януари 2020 г. Група фенове на "Ботев", които са побратимени с колегите си от агитката на "Арис", присъстваха на трибуните, а на следващия ден бяха причакани от ултраси на противниковия тим в кафене на улица "Мария Калас". По време на мелето автомобил блъсна Бозаджийски, който впоследствие почина. 

Снимка: btvnovinite.bg

Основните обвиняеми са жената, която е карала колата, както и нейният познат, който я е наел. Те остават в ареста. Първоначално 26-годишната жена и 49-годишният мъж бяха пуснати под гаранция, но след бурно обществено недоволство, бяха върнати зад решетките. 

Останалите обвинени са шестима мъже, свързани с агитката на ПАОК. Те са идентифицирани, че са били на мястото на събитието, чрез мобилните им телефони. Ултрасите остават извън ареста под парична гаранция. Гръцките медии съобщават, че един от тях е син на полицай.

Снимка: btvnovinite.bg

Смъртта на Тоско Бозаджийски предизвика огромен отзвук и протести, както у нас, така и южната ни съседка.