на живо

Още два "български" тима напред в Шампионска лига

Цветан Соколов изигра пълни пет гейма за Халкбанк

Facebook

Още два волейболни отбора, в които играят българи, се класираха за следващата елиминационна фаза на турнира Шампионска лига. Тренто, воден от Радостин Стойчев и с Георги Братоев в състава, победи с категоричното 3:0 белгийските шампиони Асе-Леник. Халкбанк на Цветан Соколов пък записа загуба срещу Модена, но въпреки това турският тим продължава напред.

Възпитаниците на Радостин Стойчев бяха категорични в успеха срещу белгийците, които този път не успяха да ги затруднят, въпреки петгеймовата драма в първата среща между двата тима. Тренто победи с 3:0 (25:18, 25:23, 25:19) пред собствена публика, а едно от най-големите предимства на италианския тим бе играта на блокада. Разпределителят на националния отбор Георги Братоев не се появи в игра. Най-резултатен за Тренто стана Габриеле Нели с 14 точки (1 ас, 2 блокади, 46 % в нападение). За Асе-Леник Робин Овербееке отбеляза 16 (1 ас, 43 % в атака).

Снимка: Facebook

В другия двубой, игран късно снощи, Халкбанк на Цветан Соколов допусна загуба с 2:3 (25:22, 20:25, 21:25, 25:17, 9:15) от италианския първенец Модена. Въпреки поражението, турският тим продължава в следващата фаза на турнира, след като в първата среща победи съперниците си с 3:0. Цветан Соколов, който доскоро се възстановяваше от сериозна операция на атакуващата ръка, изигра пълни 5 гейма и завърши с 11 точки за тима си (1 блокада, 40 % в нападение). Михал Кубяк (2 аса, 3 блокади, 36 % в атака) и Кевин Льо Ру (2 аса, 4 блокади, 70 % в нападение) записаха по 13. За Модена най-резултатен бе Ървин Нгапет с 23 (4 аса, 3 блокади, 48 % в атака).

След изиграването на всичките срещи от тази фаза на турнира, двойките, които се оформиха за четвъртфиналите са:

Зенит (Казан) - СКРА (Белхатов)

Тренто - Белогорие (Белгород)

Любе (Читанова) - Халкбанк (Анкара)

Победителите в срещите ще играят във финалната фаза на турнира в средата на април в полския град Краков, а домакин ще бъде тимът на Асеко Ресовия (Жешув), в който се подвизава още един български национал - Николай Пенчев.