на живо

Още снежни проблеми: "Реал" се насочва директно към Малага за Суперкупата

"Белите" не могат да се приберат до столицата заради снеговалежа в Испания

В "Реал" Мадрид продължават да се борят със... снежни преспи. Футболният гранд няма да се прибира вкъщи от Памплона преди полуфинала в турнира за Суперкупата на Испания, а ще лети директно за Малага, където на 14 януари ще се изправя срещу "Атлетик" Билбао. 

Мача може да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч. 

Снимка: Reuters

Битката на "Реал" Мадрид със снега започна преди дни. Бурята "Филомена" е "виновникът" за лошото време. В испанската столица от дни вали обилен сняг, духат силни ветрове, а температурите са необичайно ниски. 

Наложи се звездите на "белите" да прекарат 3 часа в самолета преди той да излети за Памплона, където се състоя мачът с "Осасуна" от Примера дивисион (срещата завърши 0:0). До тук добре, но "Реал" тръгна да се прибира в Мадрид!

Снимка: Reuters

Само че самолетът на тима така и не излетя към столицата! Летище "Барахас" остана затворено заради атмосферните условия.

Така че "белите" решиха да останат още малко в Памплона, а преди часове обявиха, че ще пристигнат директно в Малага. 

Изданието "Марка" съобщава, че решението за промяната в програмата не е било леко за клуба, а официалните лица за проучили всички възможности за придвижване до Мадрид. 

Тъй като Малага се намира в южната част на страната, атмосферните условия в града са доста по-благоприятни. Там футболистите на Зинедин Зидан ще прекарат следващите дни и ще тренират преди мача с "Атлетик" Билбао на 14 януари.

На 13 януари е другият полуфинал "Реал" Сосиедад - "Барселона", който също ще бъде излъчен по bTV Action от 22:00 ч. Носителят на Суперкупата ще бъде определен на 17 януари от 21:30 ч. по bTV Action.