на живо

Още трима с COVID-19 в "Ботев" Пловдив

Мачът с "Черно море" не е застрашен

Lap.bg

Още три положителни проби за коронавирус в отбора на "Ботев" Пловдив. След като вчера стана ясно, че националът Тодор Неделев е заразен, днес от клуба обявиха, че след повторните тестове с COVID-19 са голмайсторът Атанас Илиев и юношите Атанас Чернев и Бисер Бонев. Те вече са изолирани, а днешният мач срещу "Черно море" ще се проведе по план.

"В понеделник футболистите на "Ботев" преминаха задължителните PCR тестове за COVID-19 за началото на месеца. Всички направени тестове бяха с негативни резултати.

В сряда Тодор Неделев бе подложен на PCR тест заради повиквателната за националния отбор на България. Полученият резултат обаче бе положителен и бяха насрочени нови тестове за мъжкия отбор на "канарчетата".

От получените резултати нови трима футболисти са с положителен PCR тест за COVID-19. Това са Атанас Чернев, Бисер Бонев и Атанас Илиев.

Снимка: Lap.bg

Лекарският щаб на "жълто-черните" следи състоянието на футболистите, които към момента са в добро здраве. Четиримата футболисти няма да играят в днешния мач с "Черно море", като са под домашно лечение.", написаха от клуба.

Три мача от 12-ия кръг бяха отменени заради повече от 10 заразени играчи в един отбор. След положителни проби на 11 футболисти на "Левски" бе решено двубоят срещу "Локомотив" Пловдив днес да не се състои. Същата съдба последва и "Царско село" - "Берое" (12 заразени при "царете").

Снимка: Lap.bg

Миналата седмица в "Славия" 11 играчи дадоха положителни проби и затова два мача на "белите" бяха отменени - срещу "Ботев" Пловдив и този уикенд срещу "Ботев" Враца.

Според разпоредбите на Министерство на здравеопазването и футболната централа, при 10 заразени в един от тимовете, мачът се пренасрочва. За да бъде спряно временно първенството, трябва да има повече от 10 инфектирани в пет отбора едновременно.