на живо

Осигуряват на родните футболисти безплатен психолог заради пандемията

Това обявиха от Асоциацията на българските футболисти (АБФ)

На родните играчи ще бъде осигурена безплатна психологическа помощ по време на пандемията, обявиха от Асоциацията на българските футболисти. АБФ посочва, че в условията на извънредната ситуация, наложени от COVID-19, спортистите са изправени пред предизвикателства.

"В такова време, извадени от естествения си ритъм на живот, е напълно нормално част от футболистите да изпитват симптоми на депресия, несигурност и липса на енергия. В такива моменти на помощ идва психологията, която намира все по-широко разпространение в спорта"

"Кризата около коронавируса изправи спортистите, в частност футболистите, пред предизвикателството да спрат ежедневните си занимания и да намалят значително физическото си натоварване. Това, в комбинация с неяснотите около тяхното професионално бъдеще и финансовата несигурност, е предпоставка повече футболисти да имат нужда да споделят притесненията си с психолог и да получат адекватна професионална помощ."

"Затова Асоциацията на българските футболисти открива нова, абсолютно безплатна услуга, която предлага психологическа помощ от специалист в областта на спортната психология. Ексклузивно за членовете на АБФ ще бъде на разположение "открита" телефонна линия за консултация с работещия в спорта психолог Румен Колев. Успоредно с това ще бъде стартирана и рубрика "3 съвета на деня", свързана с живота на футболистите и коронавируса. Статиите ще бъдат отново на Румен Колев и ще бъдат налични в сайта на АБФ, както и в официалната страница на АБФ във "Фейсбук".

"Надяваме се подкрепата ни да помогне на повече футболисти да преодолеят стреса и да се справят по-лесно с негативните емоции в тези трудни за всички времена.“, пишат от АБФ.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: