на живо

Осминафинали: Ще им бъде ли лесно на Бразилия и Белгия?

Мексико и Япония искат скалповете на фаворитите

Reuters

Свидетели сме на световно първенство по футбол, в което фаворитите не се държат като такива! Считаните за основни претенденти за трофея преди първия съдийски сигнал на първи мач - Германия, АржентинаПортугалия и Испания, ще догледат оставащите мачове по телевизията, настанени удобно на дивана вкъщи.

Този развой изостри апетитите на по-непретенциозните тимове в Русия, които вече знаят, че всичко е възможно.

Бразилия и Белгия ще трябва да блокират амбициите на два такива отбора днес (2 юли), за да останат в битката за трофея. Мексико и Япония обаче са уверени, че могат да се справят и да прибавят нови изненади към богата колекция на този Мондиал.

Всички анализи около срещите, както и емоциите след класирането на Русия и Хърватия, ще дискутираме в днешния брой на "На къс пас".

Бразилия - Мексико

Снимка: Reuters

На терена на "Самара Арена" излиза рекордьорът по титли от световни първенства! Бразилия има 5 титли, а Неймар и компания са гладни за шеста. Само че едва ли ще могат да я постигнат с играта, която показаха в груповата фаза! Равенство срещу Швейцария, късна победа срещу Коста Рика и резонен успех срещу Сърбия пратиха "Селесао" начело в групата. 

Добрата новина за Тите е, че ще може да разчита на Марсело, който получи травма в мача срещу "плавите". Дъглас Коста обаче още не е възстановен.

Снимка: Reuters

На победа се надяват пък мексиканците, които вече объркаха плановете на актуалния шампион Германия, побеждавайки го в групите. Северноамериканците се справиха и с Южна Корея, но срещу Швеция се сринаха, загубиха с 0:3 и сдадоха първото място в групата си.

stat

Белгия - Япония

Снимка: Reuters

Белгия вече спря да изненадва с присъствието си в елиминациите на световни първенства. "Червеният динамит" показа такава игра, че крайната спирка от пътуването им до Русия може без проблеми да бъде и финалът. В последния мач на тима в групите титулярите почиваха, което не попречи на победата срещу Англия.

Снимка: Reuters

Срещу майсторите на футбола и шоколада излиза сплотен и окрилен азиатски тим. Япония изпълни своята програма максимум, прескачайки групата. От тук нататък може само да надграждат, освободени от очаквания и спокойни, което е добра предпоставка за нова изненада.

stat

Тагове:

световно 2018