на живо

Осминафинали: Ще премине ли теста Англия?

Ще предложат ли зрелище Швеция и Швейцария?

Reuters

Останаха само две свободни места на четвъртфиналите на световното първенство по футбол в Русия, а кандидатите за тях са четирима. Това означава само едно - здрави битки до края! 

Сблъсъците днес на пръв поглед предвещават да се превърнат в поредната серия от драматичния сериал, който наблюдаваме в последните дни от терените в Русия. Особено след като в тях са замесени фаворит, който не иска да е такъв, скандинавци, които доказват, че са по-добри без голямата си звезда, "албански орли", които ядат шоколад, както и южноамериканци, които ще се опитат да повторят класирането си от преди 4 години.

Всички най-интересни истории около срещите, както и прогнозите на специалистите, може да гледате в нашата рубрика "На къс пас".

Швеция - Швейцария

Снимка: Reuters

Двата европейски тима често играят един срещу друг, за това едва ли има с какво да се изненадат, освен с отсъствието на големия Златан Ибрахимович. Шведите се добраха до осминафиналите лесно, а в последния си мач направо разнищиха Мексико, за да си изкарат яда от загубата в последните минути от Германия.

Снимка: Reuters

Швейцария пък отърсиха перата си от скандалите. Звездите Джердан Шакири и Гранит Джака се отърваха от наказание заради използване на политически символи и ще могат да помогнат на своята страна да се класира напред.

stat

Колумбия - Англия

Снимка: Reuters

На други световни първенства веднага бихме казали, че Англия е фаворит в сблъсъка. Само че в Русия дори самите те не искат да бъдат наричани така, въпреки добрата игра в групите. Гарет Саутгейт изглежда е напипал състава и държи играчите си здраво стъпили на земята. Нагоре в голмайсторската ранглиста лети единствено Хари Кейн.

Снимка: Reuters

Срещу "Трите лъва" излизат стабилните колумбийци, които играят в елиминационната фаза за трети път в историята и се надяват да повторят постижението си от предишния шампионат - участие на четвъртфинал.

stat

Тагове:

световно 2018