на живо

Павел Колев и Хубчев хвърлят оставки (ВИДЕО)

Ръководни фактори в "Левски" се оттеглят след края на извънредното положение

Оставки в "Левски" след края на извънредното положение! Изпълнителният директор Павел Колев, всички членове на Управителния съвет, както и целият треньорски щаб, начело с наставника Петър Хубчев, се оттеглят. 

"Това е решението, което взехме на база разговорите, които имахме през последните две седмици. Когато бъде обявено отпадане на извънредното положение, Управителния съвет, аз като изпълнителен директор и съответно треньорското ръководство да си подадем оставките. Защото мисля, че изчерпахме абсолютно всички лостове, които имахме да помогнем на "Левски" в тази ситуация. Това е основният мотив. Мисля, че направихме каквото можахме", започна Колев.

"Трудно е да разговаряш всеки ден с футболистите и да нямаш какво да им кажеш, общо взето. Тази липса на перспектива и фактът, че ситуацията става все по-критична за клуба от гледна точка на неговото оцеляване, ни принуждава да вземем такова решение."

"Нещата, които се случиха в последните две седмици, бяха много. Проведохме редица разговори, опитахме се да реализираме няколко плана, с които да осигурим свежо финансиране за клуба. Не се получи и в тази ситуация ние не виждаме друго решение. Това е накратко. В детайли няма смисъл да влизам, защото предполагам, че те не са и толкова важни."

"Конкретните разговори, които водя в момента с една чуждестранна фирма, изобщо не са на тема "собственост". Те са за условия, при които тази фирма може да бъде генерален спонсор на "Левски".

"Няма опасност "Левски" да остане без футболисти. Има играчи с договорои, които трябва да ги изпълняват. Важно е да можем да ги изплатим обаче... Сега сме много по-близо до фалит. Това е и една от причините да подадем оставки. То е, така да се каже, морален, символичен акт, който да отпуши целия процес по разрешаване на тази безпрецедентна криза, в която не само "Левски" е изпаднал. Ние сме просто, може би, най-големия футболен клуб в България и концентрираме много внимание."

Колев разкри, че в момента в клубната каса има едва около 10 хил. лв, след като "Левски" е погасил задъжения към НАП в размер на 59 хил. лв. "Сините" очакват над 200 хил. лв. от УЕФА чрез БФС заради пандемията.

"Левски" обаче вече се е разделил по взаимно съгласие със свой основен футболист, разкри изпълнителният директор на столичния клуб. Португалецът Нуно Рейш е разтрогнал с тима. Той бе един от отказалите да намалят заплатата си, въпреки пандемията и финансовите последствия от нея.

Тагове: