на живо

От "Атлетико" опитват да блокират картотекирането на Гризман

Нападателят вече направи своя неофициален дебют за каталунци

Reuters

Представители на футболния "Атлетико" Мадрид опитват да блокират картотекирането на Антоан Гризман в "Барселона". Това разкри пред "Ас" президентът на "Ла Лига" Хавиер Тебас.

"Атлетико" се обърна към нас с тази молба. Възможно е Гризман да не получи картотека, но това трябва да решат съответните хора, които се занимават с казуса. Не мога да кажа какво ще стане", заяви кратко той.

Световният шампион с Франция вече направи неофициален дебют след обявяването му за ново попълнение на "Барселона". Той игра при загубата на каталунците от "Челси" в приятелски мач в САЩ.

Сагата около трансфера на Гризман продължи няколко седмици. 

Двата отбора влязоха в преговори след края на сезона. До споразумение обаче не се стигна, тъй като каталунците поискаха не само намаляване на трансферната цена - от 200 млн. евро на 120 млн. евро, а и отсрочка за плащане.

Така бившият клуб на Гризман го призова да се върне на тренировка. Той обаче сам плати освобождаващата си клауза (най-вероятно спонсориран от "Барселона"). Часове по-късно беше представен като ново попълнение на "Барса". 

От "Атлетико" обявиха, че искат още 80 млн. евро, тъй като преговорите между играча и каталунците са започнали по време на сезона. Това явно е първата стъпка на "дюшекчийте" в тази посока.