на живо

От БФС уточниха: Все още разглеждаме документите за лицензиране

До 30 юни трябва да бъдат обявени всички отбори с лиценз за евротурнирите и Първа лига

Lap.bg

От Лицензионната комисия към Българския футболен съюз заявиха пред bTV, че документите на "Левски" и "Локомотив" Пловдив за придобиване на разрешение за участие в евротурнирите и Първа лига през сезон 2020/2021, все още не са разгледани.

Лицензи на двата клуба не са отказани до момента. Документите им са подадени в срок, като се очаква в следващите дни от комисията да се запознаят с предоставените данни.

По-рано през деня на сайта на БФС се появи информация, че пет от отборите от Първа лига покриват изискванията за участие - ЦСКА, "Лудогорец", "Берое", "Славия" и "Ботев" Пловдив.

Документите се разглеждат до 30 юни. Това е и датата, на която трябва да бъде публикуван окончателният списък на всички отбори с лицензи към УЕФА и във вътрешното първенство.

Около лицензирането на "сините" се появи казус преди дни. Първоначално Петър Ганев, който е кандидатът на феновете за член на Надзорния съвет на "сините", заяви в предаването "Тази сутрин", че ако до две седмици не бъдат погасени текущите задължения на клуба, които надхвърлят 1 милион лева, то "Левски" няма да може да играе в Европа през сезон 2020/21. 

След това изпълнителният директор на клуба Павел Колев уточни, че лиценз се дава на базата на финансовия резултат от 2019 г., като "сините" няма да имат проблем да покрият условията за лиценз.