на живо

От "Борусия" се оплакаха: УЕФА ни игнорира напълно за пренасрочването!

Футболната централа съобщила с есемес на германския отбор кога ще играе срещу "Монако"

Getty Images

Треньорът на "Борусия" Дортмунд Томас Тухел изрази остро недоволството си от комуникацията с УЕФА по повод пренасрочването на мача от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига срещу "Монако". 

Първоначално срещата трябваше да се изиграе на 11 април, но заради взривове до автобуса на домакините, които германската полиция вече разследва, той беше пренасрочен за 19:45 ч. на следващия ден. Тухел разкри, че футболната централа изобщо не се е допитала до клубовете за мнение, а е съобщила за новата дата с есемес.

"В нито един момент не бе потърсено нашето мнение. Бяхме информирани с текстово съобщение, че УЕФА е взела това решение. Решение, взето в Швейцария, което ни засяга директно. Няма да забравим това. Чувството е много неприятно. Оставаш с усещането за безпомощност. Имаш работа за вършене и нищо друго няма значение. Сякаш кен с бира бе хвърлен в нашия прозорец. Опитах се да окуража играчите да вземат този мач на сериозно. Футболът обаче не е най-важното нещо на света", заяви Тухел след срещата.

При инцидента, за който полицията има подозрения, че може да е дело на терористи, пострада полицай от кортежа, както и играчът на "жълто-черните" Марк Бартра, който беше опериран заради фрактура на дясната ръка и не взе участие в срещата.

"Опитахме се да помогнем на нашите футболисти да превъзмогнат техните вътрешни конфликти, породени от взривовете. Искахме повече време, за да можем да се представим в най-добрата си форма, отговаряща на мечтите ни в Шампионска лига. Някой в Швейцария обаче реши, че трябва да играем", не крие разочарованието си специалистът.

"Борусия" загуби с 2:3 от "Монако", а реваншът е на 19 април във Франция и ще бъде предаван пряко в каналите на bTV Media Group.