на живо

От "Ботев" Пловдив поискаха публика за баража със "Славия"

В неделя (19 юли) двата тима ще определят кой ще играе в квалификациите за Лига Европа

Lap.bg

Ръководството на футболния "Ботев" Пловдив поиска от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и Българския футболен съюз по време на мача срещу "Славия" в неделя (19 юли) по трибуните да присъстват фенове. 

Срещата е ще определи кой от двата тима да участва в квалификациите за Лига Европа през сезон 2020/2021 и ще се играе на стадиона на "белите" в "Овча купел". 

"От началото на извънредното положение в България, ПФК "Ботев" Пловдив спазва всички противоепидемични мерки. Нашият Клуб следи стриктно изискванията, определени от Националния оперативен щаб и Правителството на Република България, като изказва своите адмирации за начина, по който ръководните органи се справиха с тежката за страната ни обстановка.

В неделя предстои да се изиграе финалният плейоф за определяне на последния представител на България в Лига Европа. В мача ще се изправят отборите на "Славия" София и "Ботев" Пловдив.

ПФК "Ботев" Пловдив се обръща към Националния оперативен щаб и БФС с молба двубоят ДА НЕ СЕ играе без публика. Нека позволим на феновете на двата тима да се насладят на сблъсъка, за който двата клуба положиха неимоверни усилия през целия футболен сезон.

Футболът е за феновете и именно поради тази причина ние призоваваме привържениците да бъдат допуснати до трибуните на стадион "Славия". Разбира се, ако това бъде позволено, зрителите ще спазват заложените от Националния оперативен щаб противоепидемични мерки, а именно сядане през една седалка или разстояние между зрителите от 1.5 метра за секторите без седалки.

С уважение,

ПФК "Ботев" Пловдив"

Последният мач, на който бяха допуснати зрители, беше финалът за Купата на България между "Локомотив" Пловдив и ЦСКА на 1 юли. За него беше направено изключение, като по трибуните беше разрешено да присъстват 12 000 зрители, а не по 1000 на сектор.

След това броят на заразените с COVID-19 у нас се покачи значително, като някой от новите случаи бяха свързани именно с този мач. Заразени се оказаха и футболисти на носителя на Купата "Локомотив" Пловдив. 

Заради това беше взето решение останалите срещи до края на сезона да се играят без публика.