на живо

От ЦСКА с жест към момчето, нападнато в автобус 404 (ГАЛЕРИЯ)

14-годишното момче е ученик в спортното училище "Генерал Владимир Стойчев"

14-годишното момче, което беше нападнато в столичния автобус 404 заради горнището си на ЦСКА, се срещна с изпълнителния директор на футболния клуб Пламен Марков, който засвидетелства своята подкрепа, подари екип на детето и му показа музея на "червените".

Той е ученик в спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" и тренира самбо и джудо.

Снимка: cska.bg

На 21 февруари момчето е нападнато в автобуса от четирима. Те го принуждават да съблече екипа си. Никой в превозното средство не се притича на помощ. Днес (25 февруари) извършителите бяха арестувани. Те са непълнолетни, но деянието им е с висока обществена опасност.

Ден след нападението момчето спечели сребърен медал по самбо на републиканското първенство. През миналата 2019 г. младежът стана безапелационен републикански шампион в своята възрастова група по джудо и самбо, както и балкански вицешампион по джудо.

"Постъпката му е достойна за уважение и е един пример за всички как трябва да се брани и защитава червената идея без страх от нищо! Занапред момчето винаги ще има запазено място на стадион "Българска армия", а ръководството ще следи изкъсо развитието му и винаги ще е до него, както в хубави, така и в лоши моменти. Всички ние осъждаме остро грубата и арогантна хулиганска проява, като изразяваме увереност, че виновните лица ще бъдат изправени пред българския съд и ще получат справедливи наказания!", пишат "червените" на официалния си сайт.

Снимка: cska.bg

Младежът пристигна на стадион "Българска армия" заедно с родителите си. От Пламен Марков той получи пълна екипировка на тима, раница и различни фен-артикули. След това изпълнителният директор на "червените" го запозна с историята на най-изявените армейски спортисти.