на живо

От фен клуб "Сектор Г” са оптимисти с Гриша Ганчев

Бранеков получи последно предупреждение от привържениците

БГНЕС

Привържениците на ЦСКА от фен клуб „Сектор Г” заявиха, че идването на Гриша Ганчев начело на клуба е повод за оптимизъм. В същото време те предупредиха едно от новите попълнения – централния бранител Александър Бранеков, че му дават последен шанс, за да се поправи.

Повод за това е изказване на Бранеков отпреди няколко месеца. Тогава, след загубата на „червените” от Ботев Пловдив с 0:2, изхвърлила Левски от първата шестица, бранителят си позволи остро изказване срещу ЦСКА:

„Аз, като футболист, който е изграден като такъв в ЦСКА, съм разочарован от днешното нагъзване! Всеки, който е бил в този клуб, знае какво се иска там и на какво се учиш там! Днес определено ме е срам, че съм по душа от ЦСКА и оттук-натам никакво уважение и респект! 15.03.2015 е денят, в който аз по всякакъв начин приключих с този клуб! СРАМ”, написа Бранеков на стената на личния си профил във Фейсбук в средата на март.

Преди няколко дни обаче бранителят заяви, че думите му са били „необмислени” и добави следното:

„Не знам защо феновете на ЦСКА са си мислели, че мразя клуба. Изключително странно, като се има предвид откъде съм тръгнал. Това, че човек понякога казва необмислени неща, не означава че ги мисли! Всеки говори понякога глупости, но е важно да се усетиш навреме! Вече няколко пъти си признах за тъпото изказване и нямам намерение да го правя повече!!!”.

„Даваме му последен шанс, надяваме се, че това е било плод на афект, а не наистина се е отрекъл от ЦСКА. Иначе е сърцат футболист, играе с желание, но наговори куп глупости. Дано изкупи грешката си на терена със сърцата игра. Той го може”, заявиха феновете по повод Бранеков.

„Това, че Гриша Ганчев се зае да оздрави клуба, за да изплати задълженията, ни дава оптимизъм. За 20 години е доказал, че знае как се прави футбол в България. Г-н Ганчев е доказал се в спорта мениджър – във футбола, в борбата и в мотокроса".

На въпрос дали очакват понижен интерес към мачовете на ЦСКА, феновете отговориха: „Не мисля, че бройката ни ще се намали. Дори напротив. Ако мога да се изразя така – през следващите месеци ние „ще се преброим”, защото във В група ще останат само истинските фенове и хората, които наистина милеят за отбора и за които не са важни купите и победите.”

„Както фен клуб „Сектор Г”, така и всички други неорганизирани фенове на ЦСКА стоим твърдо зад отбора, който ще бъде подкрепян винаги, където и да играе. Независимо от тежките моменти. Ние никога няма да откажем от нашия клуб и това трябва да бъде ясно на всички. Не ни притеснява това, че играем във "В" група, елитът е там, където играе ЦСКА.”