на живо

От Лацио отговориха на Биелса: Не сме обещавали никакви трансфери

След оставката на аржентинеца, Симоне Индзаги застава начело на „орлите”

От ръководството на италианския Лацио заявиха на пресконференцията днес, че в договора на вече бившия треньор на „орлите” Марсело Биелса няма клауза, която да е обвързана с каквито и да било трансфери.

„Няма никакви клаузи, обвързани с трансферния пазар и никакви крайни срокове за купуване на нови попълнения. Моето лично мнение е, че Биелса се опитва да оправдае оставката си”, категоричен е адвокатът на клуба Джанмикеле Джентиле.

Президентът на италианския тим Клаудио Лотито заяви, че плановете на отбора относно селекцията не се отменят.

„Ще видите какви са целите ни. Някои хора забравят, че в Италия летният трансферен прозорец  започва от 1 юли”, коментира Лотито.

Снимка: Getty Images

В същото време бе представен новият треньор на клуба Симоне Индзаги, който застава отново начело на тима, след като контракта му изтече в края на миналия сезон. 40-годишният италианец бе повикан спешно, за да поеме предсезонната подготовка на отбора.

„В Лацио разчитат на мен. Знам, че имаме много работа, която трябва да свършим, но се чувствам  уверен. Не мога да отрека, че благодарение на Лацио имах много предложения, но вярвах, че времето ми тук не е приключило”, каза Индзаги.

Марсело Биелса подаде оставка след само два дни начело на „орлите”. Той заяви, че решението му се позовава на неспазени обещания от страна на клуба, свързани с привличането на поне четирима нови играчи. 

Очаква се аржентинецът да бъде съден за обезщетение, на стойност 50 млн. евро.