на живо

Ръководството на "Левски" изпрати писмо за акциите до премиера Борисов (ВИДЕО)

Георги Попов разкри пред bTV, че Наско Сираков може да получи акциите в края на следващата седмица

Ръководството на "Левски" изпрати писмо за акциите до премиера Борисов (ВИДЕО)

Акциите на "Левски" може да станат притежание на Наско Сираков в края на другата седмица. Това разкри за bTV от Дубай мажоритарният собственик на "сините" Георги Попов.

Попов обяви, че вече са се обърнали към ръководството на "Левски" за предприемането на нужните действия, за да могат да бъдат прехвърлени акциите на "сините". Според мажоритарния собственик това ще се случи след писмо към Бойко Борисов.

"Физическите действия са следните - помолихме господин Павел Колев да напише писмо до премиера Бойко Борисов, тъй като аз бях джиросал акциите лично на него и за да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те все още са негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде с мълчалив отказ, тоест ние сме го питали. Ако в рамките на няколко дни не се разпореди с тях, ще джиросаме акциите на г-н Наско Сираков.", каза Попов.

От "Левски" потвърдиха за bTV, че вече е входирано въпросното писмо в Министерски съвет до министър-председателя. Ако до седмица не последва отговор, джирото става невалидно.

Вчера Васил Божков чрез социалните мрежи съобщи новината, че Сираков ще придобие собствеността на акциите при негово съгласие.

"Реалистично е в края на другата седмица те да бъдат в София при господин Сираков.", добави Попов.

Единствения коментар от Наско Сираков до този момент бе пред официалния сайт на "сините" вчера, в който той благодари на феновете за подкрепата, и на Божков и Попов за акциите.

Все още няма информация по какъв начин бившият нападател ще намери финансиране за клуба и с какъв екип ще работи.