на живо

От Левски: Напускаме елита, ако разрешат на хибрида ЦСКА да участва

"Сините" с позиция за новата Първа професионална лига

bTV

Председателят на Управителния съвет на Левски - Николай Илиев, заяви, че "сините" ще напуснат елитната футболна група, ако Изпълкомът към Българският футболен съюз разреши на новосформираното дружество между ЦСКА, Литекс и Чавдар (Етрополе) да участва в първия ешалон.

"Коментирахме темата с допускането в "А" група на отбора... момент да му прочета името - "Етрополе-Литекс-ЦСКА 1948". Доста голяма беше дискусията сред часовете на УС. Мнението на повечето беше, че има вероятност Левски да напусне шампионата. След такива решения, които се взимат - безпринципни, незаконни, мисля, че крайно време, ако искаме да имаме български футбол, да имаме и професионалисти във всяко едно отношение - било във футболния съюз, било на различни нива в държавата. Не е взето като окончателно решение, но доста сериозно се обсъждаше днес. Тези претенции би трябвало да ги има всеки човек, който обича футбола. Според вас не са ли нарушени законите?", заяви Николай Илиев след Управителния съвет на клуба.

По-рано днес изпълнителният директор на клуба - Константин Баждеков, предупреди, че от Левски ще предприемат крайни действия, ако "вечният враг" бъде допуснат до участие в новата "А" група.

От БФС пък съобщиха, че преименуването и преместването на седалището на клуба се е случило по законен ред.

На Управителния съвет днес са разглеждани и теми за селекцията и подготовката на тима, концепция и предложения за детско-юношеската школа на клуба, както и проектобюджета на клуба.