на живо

От "Левски" обявиха, че няма да подновяват договора на Стоянович

Треньорът остава в клуба до края на сезона

Lap.bg

Футболният "Левски" няма да разчита на треньорът Славиша Стоянович през следващия сезон. Това обявиха "сините" на официалния си сайт. 

По-рано през деня се появиха информации, че още днес специалистът и клубът ще се разделят официално, тъй като договорът му изтича днес (20 май). От стадион "Георги Аспарухов" отхвърлиха тази информация и заявиха, че Стоянович остава в клуба до края на сезона.

"Левскари,

Във връзка с появилите се информации относно взаимоотношенията между „ПФК Левски“ и Славиша Стоянович, искаме да Ви уведомим, че г-н Стоянович ще изпълнява задълженията си на старши треньор на представителния отбор до края на сезон 2020/2021 г. в Първа пофесионална лига, след което контрактът му няма да бъде продължен.

Снимка: Lap.bg

Всички в „ПФК Левски“ изказваме своята благодарност и признателност на Славиша Стоянович и неговия екип за всеотдайната работа и му пожелаваме бързо и пълно възстановяване от тежко прекараната COVID инфекция, много здраве, лични и професионални успехи!", се казва в официалното съобщение на "Левски".

Раздялата е очаквана на фона на последните събития в клуба. "Сините" продължават да са в тежка финансова ситуация и да не могат да плащат заплати на футболисти и персонал.

Снимка: levski.bg

Стоянович не е заставал на резервната скамейка за официален мач от 21 март насам. За последно той води "Левски" при победата над "Славия" с 1:0. След това специалистът се зарази с коронавирус и дори прекара няколко седмици под лекарско наблюдение в болница. От клуба тогава оповестиха, че евентуалното завръщане на Стоянович ще се случи по време на плейофите, но само ако позволят медицинските лица, които се грижат за здравословното му състояние. Той така и не изведе "сините" в официален мач, въпреки че взе участие в тренировките.

Славиша Стоянович застана начело на тима през ноември 2020 г., като за него това е втори престой на стадион "Георги Аспарухов". В 13 мача под негово ръководство за периода 2020-2021 г., "сините" записаха 5 победи, 4 равенства и 4 загуби.

Снимка: Lap.bg

До края на сезона тимът трябва да изиграе два мача от плейофите - срещу "Ботев" Пловдив (20 май) и "Черно море" (23 май). Ако тимът завърши на седмо място в класирането, ще играе и бараж за участие в квалификациите за груповата фаза на Лига Европа.

След като се зарази с коронавирус, Стоянович беше заменен от бившия капитан на "Левски" Живко Миланов, който извеждаше отбора в ролята на треньор.