на живо

От "Левски" опровергаха, че Стоянович е в тежко състояние

Треньорът продължава да се намира в болница, но е контактен и не е поставен на изкуствено дишане

levski.bg

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович продължава да е в болница, но не е в тежко състояние. Специалистът е контактен и не е поставен на изкуствено дишане. Това разкриха пред bTV от клуба. 

По-рано през деня в медиите в България и Сърбия се появи информация, че състоянието на Стоянович се е влошило. Журналистите се позоваваха на призив от фен страница на "Цървена звезда"  в социалните мрежи.

"Нашият бивш треньор Славиша Стоянович е в тежко състояние в болница, на апаратно дишане. Желаем му бързо оздравяване. Славе, с теб сме! Дръж се!", гласеше текстът, придружен със снимка на треньора с титлата на Сърбия, спечелена в края на сезон 2013/2014.

От "Левски" веднага реагираха, като заявиха, че Стоянович продължава да е в болница, но не е в тежко състояние. Той е контактен и сам е отрекъл информацията. От клуба заявиха, че очакванията на лекарите са специалистът да остане още седмица в болница.

Снимка: Lap.bg

На 30 март беше обявено, че треньорът е дал положителен тест за коронавирус след кратко прибиране при семейството си в Сърбия. Той пропусна контролата на тима с "Локомотив" София (загуба с 0:1). 

На 1 април той беше приет във Военномедицинска академия. 

Снимка: Lap.bg

Славиша Стоянович застана начело на тима през ноември 2020 г. В този период в тима имаше цели 16 заразени футболисти с коронавирус.