на живо

От "Левски" представиха нов канал за дарения

Целта на кампанията на "сините" е събиране на оперативни средства

"Левски" използва социалните мрежи, за да представи на своите фенове нов канал за дарения. "Сините" използват платформата HelpKarma за кампанията, чиято цел е да се съберат оперативни средства, с които клубът да покрива приоритетно заплати, осигуровки, данъци и да спечели ценно време до окончателното завършване на сезона.

"Към днешна дата много от футболистите на първия отбор не са получавали две и повече заплати и има реален шанс да разтрогнат своите договори и да заведат дела с претенции към клуба.Това допълнително би усложнило финансовата обстановка в любимия ни клуб, както и да лиши от възможността клубът да реализира средства от евентуалната продажба на някои от футболистите.", пишат "сините" във "Фейсбук".

Цялото съобщение на "Левски":

В рамките на три месеца от началото на дарителската кампания привържениците на "Левски" помогнаха на клуба с над 1,7 млн. лв. от дарения, закупуване на артикули, билети и абонаментни карти. Благодарение на "сините" фенове клубът успя да покрие вноските си към Националната агенция по приходите (НАП).

Бъдещето на клуба може би ще стане ясно утре, когато се очаква финансовият му благодетел Васил Божков да прехвърли мажоритарния дял акции. Дали ще ги получи баскетболният треньор Константин Папазов - предстои да разберем около 08:00 ч. Следете ни тук, както и във "Фейсбук" на bTV Спорт!

Тагове: