на живо

От ПСЖ и "Цървена звезда" отрекоха обвиненията в уговорки

Двата клуба настояха за бързо разследване

Reuters

"Пари Сен Жермен" и "Цървена звезда" категорично отрекоха да са били част от уговорен мач. Във френското издание "Екип" се появи информация, че срещата между двата тима от груповата фаза на Шампионската лига е била компрометирана.

Според изданието, шеф на сръбския клуб е имал намерение да заложи солидна сума на загуба на "Звезда" с 5 гола разлика. Мачът завърши с победа на домакините от ПСЖ с 1:6. 

"Клубът категорично отрича всяка пряка или косвена съпричастност по отношение на тези подозрения. Клубът е готов да си сътрудничи със следствието и няма да търпи и най-малкото опозоряване на репутацията ни или репутацията на своите длъжностни лица", веднага реагираха от френския шампион.

Сръбският отбор също се обърна към футболната общественост. 

"С огорчение и обида отхвърляме информацията на "Екип". Те могат да нанесат огромни вреди на клуба и реномето ни. Настояваме и пред УЕФА властите в Събрия и Франция да проведат бързо и пълно разследване, за да стане ясна истината. Технологиите днес са толкова напреднали и сме сигурни, че случая не може да остане неразрешен", се казва в изявлението на "Цървена звезда".