на живо

От "Реал" дали разрешение на Роналдо да си търси друг отбор

Мадридчани нямат намерение да увеличават заплатата на своята звезда

Getty Images

Сагата между Кристиано Роналдо и "Реал" Мадрид е към своя край, а той никак няма да се хареса на привържениците на "белите". 

Испанското издание "Ас" твърди, че звездата на "белите" е получил "зелена светлина" от настоящите си шефове да си търси нов отбор, който да удовлетвори финансовите му изисквания.

Роналдо настоява заплатата му да се увеличи до такава, която да е конкурентна на другите две големи звезди на европейския футбол - Лионел Меси и Неймар. В момента той взима "скромните" 23 млн. евро на година, като иска почти двойно увеличение.

То обаче не влиза в плановете на ръководството на "Реал", които предпочитат да инвестират в по-млади футболисти. 

За това Роналдо и агентът му Жорже Мендеш са започнали да разглеждат отправените към него оферти. От финансова гледна точка те не са никак скромни. Трансферната цена на португалецът е 1 млрд. евро. В "Реал" обаче са готови да преговарят. 

В следващите дни предстоят още преговори между двете страни, но като най-вероятен сценарии се очертава Роналдо да продължи кариерата си в "Манчестър Юнайтед", "Пари Сен Жермен" или "Байерн" Мюнхен - трите клуба, които могат да си позволят да изпълнят финансовите му условия.