на живо

От "Тотнъм" молят бившия си мениджър да си намали заплатата

Маурисио Почетино все още получава доходи от "шпорите"

Reuters

Ръководството на "Тотнъм" ще води преговори за намаляване на месечното възнаграждение на... бившия мениджър на тима Марусио Почетино.

"Шпорите" прилагат различни методи, за да намалят финансовите си загуби във времето, в което не се играе футбол заради пандемията от коронавирус. От клуба бяха решили да пуснат в отпуск служителите си (без футболистите), за да могат да се възползват от държавната помощ. Само че се отказаха, след бурно недоволство от страна на фенове и самите играчи.

За това президентът на клуба Даниел Леви се е свързал и с Почетино, който беше освободен от мениджърския пост през ноември 2019 г. Когато двете страни прекъснаха отношения, "шпорите" се съгласиха да изплащат заплата на аржентинеца, докато той си намери друга работа. Възнаграждението му е в размер на 8,5 млн. паунда на година.

Всъщност самият Почетино все още се води на работа в клуба и е просто... в отпуск, докато Жозе Моуриньо ръководи тима от скамейката. 

Интерес към аржентинския специалист не липсва. Името му винаги се спряга, когато се появят информации за треньорски смени в "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед" и "Реал" Мадрид.

bTV призовава: останете си вкъщи!