на живо

Отбор с бюджет от 700 000 евро шокира богатия "Реал" Мадрид

"Алкояно" поднесе една от най-големите сензации в историята на Купата на краля

Отбор с бюджет от 700 000 евро шокира богатия "Реал" Мадрид

Чудесата се случват. Особено във футболните турнири. Това за пореден път се доказа снощи, когато третодивизионният "Алкояно" изхвърли великия "Реал" Мадрид от Купата на краля. Аматьорският тим спечели с 2:1 след продължения, въпреки че до 80-ата минута изоставаше с гол и в крайна сметка завърши срещата от 1/16-финалите с 10 души.

"Алкояно" е от град Алкой - един от най-лошо засегнатите от коронавирус райони във Валенсия. Постижението на тима е още по-значимо, тъй като бюджетът му се равнява на 700 000 евро... докато този на "Реал" е 617 млн. евро!

Снимка: Getty Images

Според Transfermarkt, най-скъпият играч в момента в състава на Кралския клуб е вратарят Тибо Куртоа, който е оценен на 75 млн. евро. За сравнение, най-скъпият футболист на "Алкояно" струва едва 250 евро. Те са двама - 30-годишните Мануел Раило и Джордан Санчес.

Само можем да гадам колко стряскаща е разликата в заплатите на треньорите. Зинедин Зидан взима годишно по 12 милиона евро. Няма официална информация колко получава наставникът на "Алкояно" Висенте Парас. Обявено е само, че неговата заплата, както и тази на всеки един, свързан с клуба, е била намалена в средата на миналата година заради пандемията от коронавирус.

Купата на краля продължава и днес. В 20 ч. по RING може да гледате "Ибиса" - "Атлетик" Билбао, а от 22 ч. по bTV Action е срещата между "Корнея" и "Барселона".