на живо

Отказването на Салах било "западна пропаганда"

Звездата на Египет няма да слага край на кариерата си в националния отбор

Reuters

Слуховете, че звездата на египетския национален отбор - Мохамед Салах, ще изиграе днес срещу Саудитска Арабия последния си мач, разтревожиха сериозно феновете.

Това принуди футболната федерация на страната да излезе спешно с изявление и да отрече всички подобни информации. От централата нарекоха появилите се слухове "западна пропаганда".

"Всичко това е една огромна лъжа! Нищо подобно не е смятал да върши Салах и се чудя как уважавани медии може да се подведат по подобни глупост! Не мога да ги разбера западните медии! Ние сме гости в земята на този човек, той ни кани на вечеря и ние отиваме, защото иначе би било грубо. Какво да направим?", обясни членът на Египетската федерация Есам Абдел Фатах. 

Самите слухове се появиха след вечеря на тима с чеченския лидер Рамзан Кадиров. Именно той е домакин на египетския национален отбор по време на престоя му в Русия. На събитието Салах бе провъзгласен за почетен гражданин на Чечня.

Тази оказана чест обаче предизвика гнева на голяма част от привържениците заради противоречивата репутация на Кадиров.

"Писна ми вече западното смесване на политика и футбол. Писна ми от всичките слухове и напрежение, които създават около състава. Ние сме един спортен отбор и нищо не може да ни замеси в политиката", добави още Фатах в изявлението си.

stat