на живо

Откриха телата на всички жертви на катастрофата, в която загина Коби Брайънт

Хеликоптерът на баскетболната звезда бил без черна кутия и система за предупреждение за сблъсък с наземно препятствие

Телата на всички девет жертви на авиокатастрофата, в която загинаха баскетболната звезда Коби Брайънт и дъщеря му Джиана-Мария, вече са открити и са предадени на съдебните лекари. Чрез проверка на пръстовите отпечатъци са идентифицирани телата на бившия играч на "ЛА Лейкърс", бейзболния треньор Джон Алтобели, Сара Честър и пилота Ара Зобаян, съобщава "Марка"

Разследващите от Националното управление за безопасност на полетите в САЩ изнесоха допълнителни подробности за катастрофата. Според Дженифър Хоуменди хеликоптерът не е бил оборудван с "черна кутия", която записва всичко ставащо на борда, и със система за предупреждение за сблъсък с наземно препятствие при лоши метеорологични условия. 

Още преди 14 години е издадено предписание всички хеликоптери за над 6 пътници да бъдат оборудвани с такава. Тя обаче е задължителна само за медицинските летателни машини, но не и за пътническите. 

Разследващите се надяват, че ще получат повече информация за катастрофата от таблета, който е следял координатите на полета. Също така всички свидетели на инцидента бяха помолени да предоставят видеозаписи на полицията.

"Беше странно. Това е малко предградие, а отгоре летеше огромен хеликоптер. Двигателят звучеше странно, беше много шумен. Маневрираше и правеше остри завои", разказа пред Ей Би Си Давид Людмирски, който живее близо до мястото на катастрофата.