на живо

Отлагат мача на Кобрата срещу Жуниор дос Сантос

Пандемията провали плановете на организаторите

Битката между Кубрат Пулев и Жуниор дос Сантос на 27 февруари се отлага! Цялата галавечер под наслов "Триад комбат" ще бъде пренасочена за по-късна дата заради опасенията на организаторите от "Трилър" свързани с COVID пандемията и нарастващия брой случаи на "Омикрон" в САЩ. Домакин на събитието трябваше да е Хюстън, Тексас.

Мачът срещу бившия шампион в UFC ще бъде втори за Кобрата в триъгълен ринг. През ноември миналата година Пулев спечели първия си мач в нетрадиционния формат, който изправя боксьори срещу ММА бойци. Тогава за по-малко от две минути българинът нокаутира американеца Франк Мир.

37-годишният бразилец има опит срещу родни съперници. Той победи Благой Иванов - Багата при дебюта на българския ММА боец в UFC. В смесените бойни изкуства Дос Сантос има 21 победи и 9 загуби. През лятото на 2021 г. той участва в една от веригите за кеч в САЩ.

Пулев влезе в новия вид спорт след 28 победи на боксовия ринг и само 2 загуби - от Владимир Кличко и Антъни Джошуа в мачове за световните титли в тежка категория.