на живо

Отличен Георги Китанов и нулево равенство в Стара Загора

България (U21) - Уелс (U21) 0:0

БГНЕС

България и Уелс не се победиха в Европейска квалификация за младежи, като двата тима завършиха 0:0 в Стара Загора.

Повечето положения бяха пред българската врата, която обаче беше буквално заключена от стража на Черно море Георги Китанов. Българите можеха да грабнат победата пет минути преди края, но Антонио Вутов изтърва да вкара от 2 метра.

След този резултат българската младежка формация събира 10 точки, колкото има и Румъния и заема 3-а позиция в групата. Уелсците са 2-и с 12, а пред тях е Дания с 13.

Първата голова опасност в мача беше за гостите от Уелс в 10-ата минута, като Харисън скочи с глава и насочи топката към вратата на Китанов, но Мики Орачев беше застанал на голлинията и изчисти. Само три минути по-късно Хеджис пропусна нова добра възможност за гостите от Уелс.

След 28 часа игра нашите създадоха две възможности, но Радослав Цонев и Гамаков пропуснаха.

В 41-ата минута уелсците пропуснаха невероятна ситуация. О'Съливан от малкото наказателно поле не успя да насочи топката в мрежата зад Китанов, след като Хеджис и Шийън направиха атака, а последният нахлу в пеналта и подаде.

Уелсците продължиха да бъдат активни и в началото на второто полувреме пропуснаха една добра възможност. Но в 55-ата минута Юлиан Ненов от 6-7 метра не успя да насочи топката в мрежата след пробив и подаване от ляво на Мики Орачев. Пет минути по-късно нашите пропуснаха още една добра възможност, след като Джордан Еванс изчисти топката в краката на Минчев, но нападателят на Литекс не успя да се възползва.

След няколко незавършени атаки на нашите, отлична възможност за Уелс пропусна резервата Джейк Чарлс. В 70-ата минута той остана сам срещу вратаря, но Китанов ловко отби удара му в корнер. В 75-ата минута гостите пропуснаха най-чистото от многото си положения, като Бърнс улучи гредата, след като топката беше изчистена към него, а след това кълбото се разходи по голлинията и за щастие на нашите не влезе във вратата.

След 80-ата минута двата отбора изпуснаха по едно великолепно положение. Най-напред Китанов отново се оказа непреодолима преграда за уелсците, като този път отби удара на О'Съливан. Две минути по-късно Антонио Вутов профука най-чистата възможност за нашите, след като от 2 метра улучи падналия вратар на гостите О'Брайън и така реши нашите от победата. До края българите упражниха натиск и изпълниха няколко корнера, но уелсците се справиха.