на живо

Отличен за "Атлетико" Мадрид срещу "Гихуело" в Купата на Испания

"Дюшекчиите" с убедителен аванс от 6:0 преди реванша

"Атлетико" Мадрид спечели убедително с 6:0 гостуването си на "Гихуело" в първи мач от 1/16 - финалите в турнира за купата на Испания. Два гола за тимът на Диего Симеоне реализира Яник Караско.

Очаквано, Симеоне заложи на голяма част от хората, които рядко получават шанс за изява в Примера Дивисион и Шампионската лига. Сред тях бяха Нико Гайтан, Томас Партей, вратаря Анхел Моя и Шиме Вършалко. Дебют записа и бразилецът Кайо Енрике.

"Гихуело", който е от Сегунда Б Дивисион и в зоната на изпадащите, даде изненадващ отпор на именития си съперник в рамките на 25 минути. Домакините владееха топката и умело си я подаваха, дори в опасна близост до вратата.

Така дойде 29-тата минута, когато Яник Караско симулира в наказателното поле и по "гмуркането" му се подведе опитния съдия Ундиано Майенко. Дузпата беше реализирана от Саул. В заключителните секунди на първото полувреме гол отбеляза и Вършалко.

Втората част започна по страхотен начин за "Атлетико". Две попадения на Яник Караско гарантираха успеха на гостите, а белгиецът по този начин се реваншира за пропуските по-рано в срещата.

В 57-мата минута дойде и мигът на Анхел Кореа. Аржентинецът реализира четвъртия си гол от началото на сезона.

При 5:0 преднина Диего Симеоне започна да пуска младоците, които седяха на пейката. Един от тях, Роберто Нуниес, с първия си изстрел към вратата на съперника отбеляза дебютното си попадение за "Атлетико". 6:0 и отличен за "дюшекчиите".

Реваншът е на 20 декември и ще се излъчи пряко по RING.