на живо

Връщат феновете по стадионите

При спазването на всички противоепидемични мерки

Отлична новина за българския спорт! Министър-председателят на България Бойко Борисов разпореди връщане на публиката по стадионите при спазване на всички противоепидемични мерки срещу коронавируса.

Новината идва часове, след като привържениците на двата столични гранда - "Левски" и ЦСКА, призоваха за отмяна на заповедта, издадена от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, родният спорт да е без публика до края на месеца.

Така футболният сезон 2020/21 ще започне с до 50% заетост на местата на съответния стадион и по 1000 души в сектор.

Съобщението на Министерството на спорта:

"По разпореждане на премиера Боико Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването доц. Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито.

Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08)."

Потвърждението на Министерството на здравеопазването:

Провеждането на спортни състезания на открито се разрешава при заетост на местата до 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение, до 1000 души на сектор, при сядане през седалка и при спазване на физическа дистанция от метър и половина между присъстващите.

Задължително остава и спазването на въведените общи противоепидемични мерки в страната.

Това се посочва в Заповед № РД-01-452/04.08.2020 г. на здравния министър, издадена днес.

Тагове: