на живо

Отлично начало за "Академик" Пловдив в Балканската лига (ВИДЕО)

Тимът на Йордан Янков победи "Сигал" Прищина с 94:85

Отлично начало за "Академик" Пловдив в Балканската лига (ВИДЕО)

Летящ старт за "Академик" Пловдив в Балканската лига по баскетбол! Финалистът от миналия сезон започна настоящия с успех с 94:85 срещу "Сигал" в Прищина.

Началото на двубоя бе добро за пловдивчани, но съперникът завърши мощно първата четвърт и натрупа аванс. "Сигал" увеличи преднината си до двуцифрено число с тройка. Косоварите обаче водеха само с 2 точки на почивката.

"Академик" излезе преобразен през втората част и в средата ѝ отборът на Йордан Янков осъществи обрат. "Сигал" се активизира до края, но пловдивчани удържаха.

Над всички тази вечер бе Томислав Минков с 26 точки, 15 отбеляза капитанът Васил Бачев, а с по 14 за победата се отчетоха Николай Николов и Неманя Бешович. За домакините най-резултатен с 26 точки беше Дейшон Бърк.

По-рано днес "Балкан" Ботевград допусна поражение с 45:56 като гост на израелския "Галил Елион" в откриващия мач от груповата фаза.

Баскетболната програма пряко в ефира на RING и тук на btvnovinite.bg продължава в четвъртък (14 октомври) от 18:00 ч., когато "Берое" гостува на израелския "Ирони" Наария.