на живо

Отложиха двубой от Лигата на нациите заради COVID-19

Трима от чешкия тим са с положителни проби

Двубой от турнира Лигата на нациите бе отложен заради положителни проби за коронавирус. Чехия трябваше да посрещне Шотландия в понеделник, но домакините са взели решение мачът да не се играе по програма. В началото на седмицата стана ясно, че заразени с коронавирус са полузащитникът Томас Сучек, нападателят Патрик Шик и човек от екипа. И тримата са поставени под карантина.

Чехия отложи с 24 часа и пътуването си за Братислава, където победи Словакия с 3:1 късно снощи. Селекцията на Ярослав Шилхави премина повторни тестове за COVID-19 преди да се отправи към словашката столица на групи.

От чешката федерация отхвърлиха твърденията, че не са спазили нужните мерките. "Без нареждане от УЕФА, всички в националния ни тим се подложиха на тестове, резултатите от които бяха негативни. В същото време въведохме правила за поведение в хотела и на стадиона. Федерацията влага сериозни ресурси за спазване на мерките."

От шотландска страна обаче обявиха, че не са били уведомени официално от Чехия и отправиха запитване към УЕФА. Федерациите са съветвани да отлагат мачове, само ако отборът им не може да събере група от поне 13 играчи, сред които един вратар.

Очаква се УЕФА да се произнесе по случая.