на живо

Отложиха европейското първенство по художествена гимнастика

Шампионатът трябваше да бъде в Киев през май

БФХГ

Европейският съюз по гимнастика (ФИГ) изпрати официално комюнике до всички свои членове, че въпреки усилията на централата да запазят графика за събитията си, предизвикателствата, поставени от разпространението на COVID-19 и държавните политики във връзка с тях, са наложили отлагане на следните събития - eвропейското първенство по спортна гимнастика (30 април-3 май), европейското първенство по художествена гимнастика (21-24 май) и европейското първенство по скокове на батут (27-31 май).

От ФИГ уверяват, че работят заедно с организационните комитети на тези събития, за да се изберат нови дати, които най-вероятно ще бъдат през втората половина на годината. Повече информация ще има в края на месец април.

"Наш основен приоритет винаги е сигурността и доброто състояние на гимнастичките, на техните екипи, фенове и на партньорите ни. Взимайки предвид ситуацията такава, каквато е тя днес, ние смятаме, че отлагането на тези събития е най-добрият курс на действие.", каза президентът на ФИГ Фарид Гайбов.

bTV призовава: останете си вкъщи!