на живо

Отложиха "Сити" - "Евертън" заради коронавирус

Футболната среща трябваше да се играе днес - 28 декември

Getty Images

Футболната среща от 16-ия кръг на английската Висша лига между "Евертън" и "Манчестър Сити" беше отложена. Причината е коронавирус.

Мачът трябваше да се състои днес (28 декември), а първият съдийски сигнал да прозвучи в 22:00 ч. българско време. Само че в редиците на "гражданите" има прекалено много футболисти, дали положителна проба за COVID-19.

Решението за отлагане дойде часове преди мача, като се очаква да бъде съобщено допълнително кога ще се състои срещата. 

На 25 декември от "Сити" обявиха, че Габриел Жезуш и Кайл Уокър са дали положителни проби. Към тях се присъединяват и още играчи, тествани преди ден. От клуба не съобщават колко е точната бройка на заразените, но те със сигурност са над 5. Това е условието мач от Висшата лига да бъде отложен (В България бройката на заразените футболисти в един отбор трябва да е над 10).

Това е втори мач от сезона, който се отлага заради играчи с коронавирус. В началото на декември "Астън Вила" - "Нюкасъл" беше отложен заради COVID-19 при "свраките".

Днешната среща беше важна и за двата тима. "Евертън" прави страхотен сезон и е на 3-о място в класирането, докато "гражданите" са на 6-а позиция. Разликата в актива на двата тима е само 3 точки.

От "Сити" съобщават още, че всички заразени футболисти са изолирани, а тренировъчната база на тима ще затвори за дезинфекция.