на живо

Отложиха следващите два мача на "Берое"

Заради над десетте случая на коронавирус в отбора

Следващите два мача на "Берое" се отлагат. Това обявиха официално от Спортно-техническата комисия към БФС. Причина за решението са над десетте установени случая на коронавирус в отбора.

Заралии трябваше да приемат "Монтана" на 22 ноември и "Левски" на 28-ми, но карантината на заразените футболисти изтича два дни след втората дата.

"Берое" не игра и мача си с "Царско село" преди паузата, тъй като в столичния тим също имаше над 10 играчи с положителна проба за COVID-19.

Съобщението в сайта на БФС:

"На база представени индивидуални PCR-тестове на състезатели и служебни лица от ПФК "Берое", Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за COVID-19 са повече от 10 професионални футболисти с трудови договори.

Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК "Берое", срещата от XIII-ти кръг на Първа лига, между отборите на ПФК "Берое" и ПФК "Монтана 1921", насрочена за 22.11/неделя/2020 г., се отлага. Карантината на първите състезатели показали положителна проба за COVID-19 изтича на 30.11.2020 г. Предвид на това, срещата от XIV–ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК "Берое" - ПФК "Левски" – насрочена за 28.11/събота/2020 г., се отлага."

"Датите за изиграване на отложените срещи ще бъдат уточнени допълнително."