на живо

Отмениха "Адриа Тур" в Босна и Херцеговина

"Сега най-важно е епидемиологичната ситуация да се стабилизира", заявиха организаторите

Reuters

Мачовете от тенис турнира "Адриа Тур" в Босна и Херцеговина бяха отменени. Решението на организаторите е свързано с положителните проби за COVID-19 на Григор Димитров, Новак Джокович, Борна Чорич и Виктор Троицки.

Българският тенисист пръв обяви, че е заразен с вируса, след като игра на турнирите в Белград и Задар. След това последва тестване на всички тенисисти, имали досег с Григор. 

Четиримата заразени принудиха организаторите да отменят мачовете, които трябваше да се състоят на 3 и 4 юли в Баня Лука и на 5 юли в Сараево.

"Изключително съжаляваме, че трябва да отменим турнира в Баня Лука и Сараево. Радвахме се, че публиката, която дълги години чака, ще може да види големите асове на живо - Новак Джокович и другите тенисисти, както и, че ще можем да промотираме спорта в градовете. За жалост, след всичко случило се в последните дни, решихме, че сега най-важното е епидемиологичната ситуация да се стабилизира и всички да оздравеят", каза през официалния сайт братът на Джокович и директор на турнира - Джордже.

Снимка: Adriatour

По-рано днес лидерът в световната ранглиста по тенис - Новак Джокович, обяви, че се е тествал заедно с цялото си семейство, като неговата проба и тази на съпругата му Йелена са положителни. 

Турнирът, организиран от сърбина, не носеше точки за световната ранглиста. Всички приходи от него трябва да отидат за благотворителната организация на семейство Джокович.

Сърбинът все пак понесе и редица критики, тъй като беше очевидно, че по време на мачовете в Белград публиката и тенисистите не спазват социална дистанция, а надпреварата завърши с парти в дискотека.