на живо

Отмениха наказанието на "Пирин" за расизъм, намалиха санкцията на Манолев

Поради "липса на безспорни доказателства"

Lap.bg

Апелативната комисия при БФС отмени наложеното заради расизъм наказание на "Пирин" Благоевград. Също така санкцията на Станислав Манолев от пет срещи е съкратена на три заради "липса на безспорни доказателства", пише в сайта на футболния съюз.

Халфът на "Пирин" бе наказан за 5 мача заради расистки обиди по време на срещата с ЦСКА от петия кръг на Първа лига. Манолев получи червен картон в края на първото полувреме след разправия с Амос Юга от "червените". След мача играчът на "армейците" заяви, че е бил наречен "маймуна". Самият Манолев отрече, като обясни, че е използвал други думи и не е расист. Клубът пък бе глобен с 37 500 лв. 

"На днешно заседание Апелативната комисия при БФС отмени наложеното наказанието на "Пирин" за расистка обида от страна на футболиста Станислав Манолев по време на мача от 5-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА.

Наказанието бе наложено с решение на ДК от 26.08.2021, но отменено от Апелативната комисия, която счете жалбата на нашия клуб за "частично основателна" и "поради липса на безспорни доказателства" го отменя.
Наказанието на Станислав Манолев е заменено от 5 на 3 срещи лишаване от състезателни права и имуществена глоба в размер на 3000 лв., вместо първоначалната глоба от 6000 лв.", пишат от "Пирин" във "Фейсбук".