на живо

Отмениха "Арда" - "Лудогорец" заради коронавируса

Очакват се резултатите от вторите проби на "орлите"

ludogorets.com

Мачът от Първа лига между "Арда" и "Лудогорец", който трябва да се играе в неделя ще бъде отложен за 18 март, съобщава БФС.

Причина е, че разградчани не са преминали вторите тестове за коронавирус, което трябва да се случи в понеделник. 

Първите тестове на разградчани са негативни и не показват наличие на вирус.

В момента отборът е настанен в базата на БФС в "Бояна", а всички служители на футболната централа са разпуснати до 4 март. 

"Предвид гостуването на ПФК "Лудогорец 1945" в Милано, град, граничещ с карантинна зона и установени заболели от коронавирус и с цел запазване на здравето на всички участници в организацията на футболно състезание и изчакване на резултатат от пробите, взети от състезателите и щаба на ПФК "Лудогорец 1945", срещата от 23-ти кръг на Първа лига между отборите на ПФК "Арда" и "Лудогорец 1945" ще се играе на 18.03 (сряда) 2020 година от 18.00 часа, вместо на 01.03 (неделя) 2020 г. от 16.45 ч.", пише в сайта на БФС.

"Орлите" кацнаха в София миналата нощ, като се прибраха веднага след реванша от 1/16-финалите в Лига Европа срещу "Интер". Българският шампион отпадна от турнира, а срещата на "Сан Сиро" се игра пред празни трибуни като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса в Северна Италия.