на живо

Отново българин на пътя на Лудогорец към групите на Шампионска лига

Вижте кой е следващият съперник на "орлите", които преди това трябва да отстранят Милсами

БГНЕС

Лудогорец ще се изправи срещу шампиона на Албания Шкендербеу в третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Такъв сблъсък ще бъде възможен при положение, че "орлите" наваксат изоставането си от 0:1 от първия мач срещу Милсами. 

За Шкендербеу играе българският национал Венцислав Христов, който бе привлечен от албанския отбор миналата седмица. Новият му тим разгроми с 4:1 северноирландския Крусейдърс в първия си мач от втория предварителен кръг на турнира. Българският нападател взе участие в мача до 79-ата минута. С оглед на добрия резултат Шкендербеу може да се счита за сигурен участник в следващия кръг на надпреварата.

Снимка: БГНЕС

В предишните две издания на най-силния европейски клубен турнир Лудогорец се изправи срещу отбори на друг български национал. През 2013-а разградчани елиминираха в третия квалификационен кръг Партизан с Иван Иванов в състава. Година по-късно бранителят беше контузен и не можа да вземе участие за Базел в мачовете срещу отбора на Георги Дерменджиев в груповата фаза на турнира.