на живо

Отново без титла: Серина Уилямс не успя да достигне до финала в Австралия

Американката ще трябва да почака за първа титла от Големия шлем сред раждането на дъщеря ѝ

Reuters

Серина Уилямс е доказвала през годините, че е невероятна тенисистка и страхотен човек. Американката има 23 титли от Големия шлем, но нито една от тях не е спечелена, след като роди дъщеря си Олимпия. 

Бившата номер 1 в световната ранглиста ще трябва да почака, тъй като няма да може да направи това и в Австралия през 2021 г. Уилямс отпадна от турнира на полуфинал, след като беше победена от Наоми Осака с 3:6, 4:6 само за 76 минути.

Снимка: Reuters

Представителката на Япония беше безапелационна и постигна трети успех срещу именитата си съперница. Серина е побеждавала Осака само веднъж - през 2019 г. в Торонто. 

За втори път Наоми спира устрема на Уилямс за титла от Големия шлем. През 2018 г. двете играха на финал в САЩ, като Осака спечели сензационно. 

Снимка: Reuters

Уилямс се оттегли от корта през 2017 г., след като спечели титлата от Откритото първенство на Австралия, за да стане майка. Завръщането ѝ в турнирите от Големия шлем беше на "Ролан Гарос" през 2018 г., където достигна осминафинал, а след това загуби решителните битки за трофеите на "Уимбълдън" (от Анджелик Кербер) и Откритото първенство на Австралия. 

През 2019 г. американката игра на четвъртфинал в Австралия, отпадна в третия кръг на "Ролан Гарос" и отново загуби два финала - във Великобритания и Ню Йорк. 

Снимка: Reuters

През 2020 г., която беше белязана от пандемията, Уилямс достигна само до полуфинал на Откритото първенство на САЩ. 

Във важния мач за трофея в Австралия Наоми Осака ще играе срещу американката Дженифър Брадли.