на живо

Отменят олимпийските игри?

В Япония са притеснени от увеличаващия се брой на заразени с COVID-19 в страната

Reuters

Олимпийските игри в Токио могат да бъдат отменени заради пандемията от коровирус, пише "Таймс", като се позовава на неназован високопоставен член на управляващата коалиция в Япония.

Новината идва няколко дни, след като организаторите съобщиха, че няма да изискват задължителна ваксинация от спортистите, които ще участват на форума. 

Снимка: Reuters

Фокусът на японското правителство ще се насочи към домакинство за следващата възможна олимпиада, която още няма определен домакин - тази през 2032 г.

Няколко часа след появяването на информацията на "Таймс", от японското правителство отрекоха това да е истина. Властите вярват, че ваксинацията ще позволи провеждането на спортния форум.

Снимка: Getty Images

Япония бе засегната по-слабо от пандемията в сравнение с други развити икономики, но скок в броя на заразените я принуди да затвори границите си за чужденци, които не живеят в страната, както и да обяви извънредно положение в Токио и други големи градове.

Игрите трябваше да се проведат миналата година, но бяха отложени заради разпространението на коронавируса. Началото им е насрочено за 23 юли.