на живо

Отново победа и отново Давид Гофен

Българинът ще играе четвъртфинал в Ротердам тази вечер от 20:30 ч.

Lap.bg

Григор Димитров постигна 16-а победа за 2017 г. и се класира за четвъртфиналите на турнира в Ротердам, Холандия. Българският тенисист победи Денис Истомин в два сета, а следващият му съперник е добре познат - белгиецът Давид Гофен. 

В срещата от втория кръг на турнира Димитров нямаше особени проблеми срещу номер 76 в световната ранглиста - представителя на Узбекистан Истомин. Роденият в Хасково тенисист със сигурност може да е доволен и от съперника, срещу когото му предстои да се изправи, за да си проправи път сред най-добрите четирима в Ротердам.

Номер 11 в ранглистата Гофен и Григор са излизали един срещу друг цели шест пъти. Във всичките мачове краен победител е бил българинът. 

Снимка: Lap.bg

За последно те играха преди седмица на финала в София, където Димитров триумфира пред родна публика за първи път в кариерата си. Гофен не беше голяма пречка за Григор и на четвъртфинала на Откритото първенство на Австралия. Българинът тогава успя да запише експресна победа.

Добрата форма на Димитров е очевидна. От 17 мача през 2017 г., той има 16 победи, като само Рафаел Надал успя да се наложи над родния представител в Мелбърн.

Мачът в Ротердам, който ще определи участника на полуфинал е днес (17 февруари). Той ще се изиграе на централния корт и се очаква да започне не преди 20:30 ч. българско време.

При победа Димитров ще се изправи срещу Пиер-Юг Ербер или Доминик Тийм.