на живо

Отстраниха Станимира Петрова от световното след обвинения в корупция

Българската боксьорка негодува след загубата на осминафинал

Lap.bg

След като българският треньор по бокс Петър Лесов бе наказан за невъздържаното си поведение с отнемане на акредитацията му за световното първенство в Индия, неговата възпитаничка Станимира Петрова, също ще може да гледа срещите единствено от трибуните.

Причината е остра реплика на боксьорката и обвинение в корупция към официалните лица на Международната федерация.

Скандалът се развихри след загубата на Петрова на осминафинал в категория по 57 кг на световното в Индия. Съдиите присъдиха победата на представителката на домакините Соня Чахал по точки с 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28). 

Така европейската шампионка от 2018 г. отпадна от борбата за медалите. Треньорът ѝ пък изрази бурно несъгласието си, хвърляйки бутилка с вода в близост до ринга, което доведе до санкция.

След мача Петрова заяви: "Съдиите са корумпирани. Резултатът не е справедлив".

От Федерацията реагираха и отнеха и нейната акредитация.

"Петрова направи неверни и подвеждащи твърдения, свързани с официални лица на Международната федерация", се казва в съобщението.

Българските представителки със сигурност ще си тръгнат от Индия с един медал, след като Стойка Петрова се класира за полуфиналите в категория до 54 кг. Дали ще спори за злато ще стане ясно в четвъртък (22 ноември).