на живо

Отвличане, опит за убийство и един втори шанс

За пътя на един футболист към изкуплението...

"Торе ен Конил" е спокоен квартал в покрайнините на Валенсия. В него живеят предимно богаташи и футболисти, които играят в местните "Валенсия" и "Виляреал".

Къщите и именията са заобиколени от високи стени, елекрически огради и охранители, които пазят собствениците им от външния свят. Затова за местните е истински шок, когато полицията щурмува апартамента на техния съсед - португалеца Рубен Семедо, защитник на "прилепите" по онова време, през една ранна февруарска сутрин.

Седмица преди нахълтването на полицията, Семедо, братовчед му и техен приятел са обвинени в отвличане на мъж. Твърди се, че са го завели в апартамента на Семедо и са го налагали с бейзболна бухалка, докато го заплашват, че ще му отрежат пръстите.

След предполагаемия побой, мъжът казва на полицията, че бил завързан с въже за стол, докато похитителите му отишли в неговия апартамент и откраднали 24 000 евро в брой, часовници, компютър и други вещи.

Според други източници обаче Семедо и неговите придружители просто се опитвали да си върнат парите, които въпростният мъж им дължал.

Похитеният твърдял още, че успява да избяга, докато го местят на друго място, а Семедо стрелял два пъти по него, но пропуснал.

Срещу 24-годишния бранител е повдигнато обвинение за предумишлено убийство, отвличане и грабеж. Двамата му партньори отървават кожата. Футболистът влиза в затвора, но е освободен под гаранция от 30 000 евро през юли.

Седмица след излизането му от пандиза, спечелилият промоция за първи път в 108-годишната си история тим на "Уеска" взима футболиста под наем.

Той дебютира за клуба като резерва при победата с 2:1 над "Ейбар" в първия кръг на Ла Лига. В неделя ще пътува за "Камп Ноу", за да се изправи срещу "Барселона" на Лионел Меси.

Рубен Семедо вече е поел по пътя на изкуплението и няма намерение да изпусне втория си шанс.