на живо

Падащите звезди на европейския футбол

Някои получиха шанс, други остават отлъчени... поне до януари

В разгара сме на странен сезон с малко време за подготовка, чийто летен трансферен прозорец премина доста по-бързо от обичайното. Това попречи на отлъчени футболисти да осъществят така нужния трансфер. Примерите са не един или два.

Някои не получават шансове да се докажат. Други имаха тази възможност, но не се възползваха. Това са провалящите се звезди на европейския футбол. Играчи, преминаващи през труден период, които отчаяно се нуждаят от промяна.

Снимка: Getty Images

Иско

Кариерата на испанския национал е в застой. Халфът на "Реал" Мадрид е в обтегнати отношения с треньора Зинедин Зидан, заради което започна като титуляр в едва три мача от началото на сезона. До момента Иско записа само 260 минути в Примера дивисион и нито една в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

Пауло Дибала

От аржентинеца се очакваше да бъде идеалният №10 зад Кристиано Роналдо и Алваро Мората. След треньорската смяна и идването на Андреа Пирло на мястото на Маурицио Сари, нещата обаче не развиха според прогнозите на специалистите.

Дибала има едва 160 минути за "Ювентус" в Серия "А" през настоящата кампания и понесе жестоки критики за късния изравнителен гол на "Лацио" през уикенда (1:1).

Снимка: Getty Images

Месут Йозил

Германецът е "архитект на собствения си провал", както казват в Англия. И на национално, и на клубно ниво, той показва, че притежава класата. Йозил обаче не влага особено старание на тренировка, а на терена присъствието му често остава незабележимо.

Откакто неговият добър приятел Микел Артета застана начело на "Арсенал", противно на очакванията, Йозил малко по малко бе "замразен" и вече дори не попада в групата за двубоите.

Снимка: Getty Images

Марко Асенсио

Втори представител на кралския клуб. След тежката контузия в коляното, която провали неговия сезон 2019/20, Асенсио получи време от Зидан, за да се реадаптира. Бившият ас на "Майорка" обаче не действа със същата смелост, освен това играта му е твърде предвидима. Резултатът: 352 минути в испанското първенство и 238 в Шампионска лига... без отбелязан гол.

Кепа Арисабалага

Кошмарната предходна кампания принуди "Челси" да погледне към трансферния пазар, търсейки нов титулярен страж. "Сините" намериха своя №1, привличайки Едуард Менди от "Рен" в началото на октомври.

Изглежда, че за Кепа няма как да се реабилитира и остава само да отброява дните до началото на 2021 г.

Снимка: Getty Images

Деле Али

След като изгря на голямата сцена под ръководството на Маурисио Почетино и се утвърди в националния тим на Англия, звездата на Деле Али залезе при Жозе Моуриньо. Двамата бяха в отлични отошения в първите месеци на Специалния начело на "Тотнъм", но се стигна до разрив. Али има едва 243 минути от началото на сезона, макар че е здрав...

Снимка: Getty Images

Кристиан Ериксен

Датчанинът бе категоричен, че иска да напусне "Тотнъм" и се нуждае от новото предизвикателство. Промяната обаче не му се отрази добре и в момента, в италианския "Интер", към който се присъедини през януари, плеймейкърът не е сред любимците на треньора Антонио Конте.