на живо

Падение след възходите в Дортмунд

Борсата реагира на кризата в Борусия

БГНЕС

В момента Борусия Дортмунд е в тежка криза.

Последно място в класиренето на немската първа Бундеслига и срив на акциите на борсата за единственият тим от немския професионелен футбол, който се котира със акции на борсовия пазар.
След срив в понеделник, което бе резултат от неделната загуба във Франкфурт с 0:2, и  пропадането до последната позиция в класирането, все пак във вторник нещата малко се стабилизираха и след нарастване с 1,07 процента, цената се стабилизира на нива от 4,055 евро за акция.

Проследяването на разликите в цената от петък до понеделник показа следното движение.

В понеделник 4,012 евро за акция , при 4,231 евро в края на петъчния работен ден на борсата. В понеделник имаше движение на цената дори до краткосрочен срив на нива под 3, 981 евро за акция и после все пак се оформи движение нагоре.

Припомняме, че преди години, при появата си на борсата в първите месеци, акцията на Борусия Дортмунд се котираше на нива от 11 евро. Никога след това обаче, тази акция не е достигала такива високи нива, дори през 2013 година, когато Борусия Дортмунд загуби финала в Шампионска лига срещу Байерн на стадион Уембли.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos