на живо

Палачът на Германия носи прякор на кукла-убиец

Или как голямата звезда на Мексико вече не е Чичарито

Ървинг Лосано. Така се казва новият национален герой на Мексико. 22-годишният нападател донесе сензационната победа срещу световния шампион Германия на мондиала в Русия. Заради скоростта си крилото на ПСВ е сравняван с Ариен Робен, а заради несдържаните си емоции - с Луис Суарес.

През изминалия сезон Лосано отбеляза 17 гола в 29 мача от холандското първенство (плюс 12 асистенции). Той отдавна е в плановете на "Арсенал", а самият играч се надява един ден да облече екипа на "Барселона".

Ървинг носи крайно любопитен прякор - Чъки. така го наричат както в съблекалнята, така и у дома. Ако случайно не сте наясно, Чъки е името на кукла-убиец от филмите на ужасите. Като малък Лосано често използвал запазения трик на злокобния персонаж - криел се под леглото и стряскал другите деца с истерични крясъци.

"Той внезапно започваше да крещи и се налагаше да запушваме ушите си. Викаше като обезумял и нямаше как да свикнем с това", спомня си по-големият му брат Хосе.

Чъки крещи пронизително и досега - когато отбележи гол. Особено решителен. И освен това гримасничи точно като куклата-убиец.

Още нещо любопитно - Ървинг е кръстен на американския режисьор Ървин Кършнър, снимал един от епизодите от поредицата "Междузвездни войни". Той е роден в Мексико, въпреки че семейството му емигрира от Гватемала.

Самият Лосано твърди, че е роден под щастлива звезда. Той винаги бележи в дебютните си мачове - както за клубовете си, така и за националния отбор. А основният му недостатък е избухливостта на терена - вече е гонен 8 пъти през кариерата си.

В неделя Ървинг отбеляза най-важния си гол дотук. А Мексико продължи приятната традиция да не губи първия си мач на световно първенство от 1994 г. насам.