на живо

Пън Шуай се появи и на тенис турнир в Пекин

Журналистката Синджин Ху публикува ново видео с тенисистката, за която се смята, че е изчезнала

Getty Images

Тенисистката Пън Шуай се появи на финала на тенис турнир за подрастващи в Китай. Поне за това свидетелства ново видео с нея, публикувано от журналиста Синджин Ху - главен редактор на контролирания от правителството таблоид Global Times.

Преди дни в неговия профил се появиха още два клипа, на които се вижда как тенисистката празнува в ресторант с приятели. 

Синджин Ху пише, че тя се е появила за решителния мач при подрастващите в неделя сутрин. 

Бившата водачка в световната ранглиста на двойки изчезна, след като на 2 ноември обвини в изнасилване бившия вицепремиер на Китай Чжан Гаоли.

Шуай публикува изявление в китайската социална мрежа "Уейбо", в което разказа как през 2018 г. Чжан Гаоли, който е бивш член на "Постоянната комисия на Политбюро", я принудил да имат интимни взаимоотношения. Шуай обаче твърди, че няма доказателства за думите си.

Снимка: Twitter

Малко по-късно профилът ѝ беше блокиран.

Темата набира все по-голяма популярност и привлече вниманието на част от най-известните тенисисти, като Новак Джокович и Серина Уилямс. Директорът на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън дори заплаши Китай с прекратяване на взаимоотношенията.