на живо

Паника в ПСЖ, вижте причината

БГНЕС

Нито един треньор не би искал най-важният му футболист да бъде наказан за решителните мачове в края на футболния сезон. Наставникът на ПСЖ Лоран Блан обаче ще трябва да се справя именно в подобна ситуация, след като Златан Ибрахимович изгоря за четири двубоя от френската Лига 1.

Футболната федерация на страната наказа голямата звезда на парижани за използване на нецензурни реплики по адрес на главния съдия Клеман Тюрпен след загубата на ПСЖ с 2:3 при гостуването на Бордо в мач от 29-я кръг.

На практика шведският нападател ще пропусне повече от половината срещи на своя тим до края на първенството, от което остават седем кръга. Ибра няма да вземе участие в двубоите срещу Метц, Ница, Лил и Нант, а за капак на всичко е наказан и за първия двубой на ПСЖ с Барселона от четвъртфиналите на Шампионска лига, който ще може да гледате в сряда (15.04) от 21:00 пряко по bTV Action.

Липсата на шведа може да се окаже ключова за крайния изход от битката за титлата в шампионата на Франция. В момента ПСЖ е лидер с 62 точки, следван от Олимпик (Лион) с 61 и Олимпик (Марсилия) с 57.