на живо

Паника във Франция: Ще вземе ли Зидан Мбапе?

Новият стар треньор на "Реал" Мадрид има списък с неосъществени трансфери

Getty Images

Повторното назначение на Зинедин Зидан за треньор на "Реал" Мадрид разбуни духовете сред футболните фенове. Не само че то дойде като изненада, предвид слуховете, а и французинът се завърна на поста 10 месеца, след като напусна тима по свое желание. 

Една от причините за раздялата през май 2018 г. беше вмешателството в трасферната политика на Зизу от страна на ръководството. От вчера (11 март) медиите в Испания твърдят, че президентът на "белите" Флорентино Перес е дал пълна свобода на новия си стар треньор да привлича нови играчи. И тази новина предизвика пълна паника във Франция. 

Снимка: Reuters

Причината е Килиан Мбапе - младият футболист на "Пари Сен Жермен". Зидан желаеше да привлече световния шампион още през лятото на 2017 г. Според спекулациите тогава испанският гранд е бил готов да направи тийнейджъра най-скъпия футболист в света. Само че до сделка не се стигна. Предвид огромното желание на Зидан да има на разположение Мбапе, в скоро време не е изключено да бъде осъществен дълго чаканият трансфер.

Кои други футболисти може да акостират на "Сантяго Бернабеу" скоро? 

Списъкът продължава с друг желан от Зидан при предишния му престой в клуба - Еден Азар. Нападателят има договор с "Челси" до 2020 г., но спекулациите, че иска да напусне, не са от днес.

Снимка: Getty Images

Според испанското издание "Ас", французинът има апетити към Садио Мане от "Ливърпул", Пол Погба от "Манчестър Юнайтед", Неймар от "Пари Сен Жермен" и Хари Кийн от "Тотнъм". 

Дали някой от тях ще облече фланелката на "Реал"? Това ще стане ясно едва през лятото, когато Зидан трябва да пазарува на отворения трансферен прозорец.